Melkveebedrijf van Oirschot

Familie van Oirschot beschikt over een schitterend melkveebedrijf gelegen in het buitengebied van Boxtel. Frens en Wendy zijn de vierde generatie die vol trots zorg dragen voor hun bedrijf met zo’n 100 melkkoeien. Van oorsprong was het een gemengd bedrijf met kippen, varkens en koeien. Vader en derde generatie veehouder bracht dit terug naar alleen varkens en koeien. Toen Frens en Wendy in 2008 het bedrijf overnamen hebben zij zich gespecialiseerd in melkvee.

De koeien worden tweemaal daags gemolken, zeven dagen per week. De koeien geven zo’n 30 liter per dag af. Deze melk wordt verwerkt door Campina maar ook door Mark Schilder. Zijn bedrijf “Het ijs café” te Boxtel komt in de zomermaanden wekelijks melk halen om deze verse producten toe te passen in smaakvolle ijs. De samenwerking tussen deze ambachtslieden zorgt voor een heerlijk streek product voor jong en oud.

 

Partnerbedrijf

Ook familie van Oirschot is partnerbedrijf van VPO. Het bedrijf fungeert als praktijkbedrijf voor de medewerkers en leerlingen van VPO-Oirschot. Zij kunnen een interne opleiding of praktisch gerichte bijles volgen. De interne opleiding houdt in dat de (leerling) medewerkers een periode met Frens mee werken om het vak te leren. Door ze in de praktijk te koppelen aan een enthousiaste en gepassioneerde leermeester worden zij klaar gestoomd voor een toekomst in de Melkveehouderij. Daarnaast leiden Frens en Wendy ook BBL leerlingen op (beroep begeleidend leren). Deze leerlingen gaan 4 dagen de praktijk in om te leren en werken in de praktijk en volgen daarnaast 1 dag theorie op school.

Naast partnerbedrijf is het bedrijf uiteraard gecertificeerd door de S-BB als praktijkleerbedrijf. Wil jij zien hoe er gewerkt wordt bij Melkveebedrijf van Oirschot? Bekijk dan de video hieronder!