Skip to main content

Deze maand hebben wij gekozen voor een bijzonder eiland..

By 17 november 2021Medewerkers aan het woord

Deze maand hebben wij gekozen voor een bijzonder eiland om een collega in de spotlight te zetten. Wij stellen graag onze collega Rolinda voor!

 

‘’Hallo, mijn naam is Rolinda! Ik ben 30 jaar en ik woon op Bonaire, een eiland 8000 kilometer van Nederland maar wel een bijzonder gemeente van Nederland.’’

In welke sector werk je en hoe lang werk je hier momenteel in?
‘’Ik werk niet in één vaste sector, mijn baan is heel divers. Ik werk sinds 2019 bij ITB Bonaire, een onderdeel van VPO, maar ik woon al 10 jaar op Bonaire. Ik ben begonnen in de bakkerij sector op Bonaire toen ik 19 jaar was, toen ben ik ook hierheen verhuist. In 2019 kwam ik via een gemeenschappelijke vriend in contact met ITB Bonaire. Ik ben parttime begonnen, naast mijn baan vaste baan maar nu werk ik fulltime. In totaal werk ik nu zo’n 2 jaar bij ITB Bonaire.’’

Wat is je huidige functie en wat zijn de werkzaamheden?
‘’Ik ben momenteel bedrijfsleider op Bonaire. Ik beheer het verhuren van woningen, voertuigen en fietsen. Daarnaast houdt ik mijzelf bezig met de verkoop van auto’s, hekwerk op Bonaire en hebben we een winkel in honden- en kattenvoer. Het is dus eigenlijk een echte allround functie.’’

Wat vindt je het leukste aan je werk?
‘’Het leukste vindt ik het contact met de klanten in de winkel en de gasten in de woningen en verhuur. Ik heb veel diversiteit en dit spreekt mij erg aan. In combinatie met de mentaliteit van Bonaire vindt ik dit een hele leuke baan. Op Bonaire loopt alles losser en kun je ook zonder opleiding ergens aan beginnen omdat je werkinstelling belangrijker is dan een diploma. Ze kijken dus echt naar de persoon zoals je bent en niet naar je papieren. Het werkt heel anders dan in Nederland.’’

Waar ben je trots op?
‘’Ik ben trots op het bestaan dat ik opgebouwd heb op Bonaire. Ik was 19 toen ik aangenomen werd en woon dus al iets meer dan 10 jaar op Bonaire. Omdat de bakkerij nog niet helemaal open was toen ik naar Bonaire verhuisde heb ik eerst nog meegeholpen met de opbouw en zo dus veel mensen leren kennen en met veel Nederlands personeel mogen werken. Kortom alles wat ik hier bereikt heb.

Welke Advies wil je aan mensen geven die erover nadenken om op Bonaire en/of in het buitenland te werken en een bestaan op te bouwen?
‘’Houdt al je opties open! Wanneer je verhuist naar het buitenland, zorg en voor dat waar je vandaan komt er altijd nog opties zijn voor als het niet lukt. Verdiep je in de cultuur, Leer de taal en schaam je niet als het niet lukt. Mensen staan er voor open dat je het probeert! Geef niet op.’’

Wil jij graag meer weten over de mogelijkheden op Bonaire of ben je geïnteresseerd in een baan in Nederland? Aarzel niet en neem contact met ons op via de onderstaande button.