Skip to main content

Vandaag in de spotlight; Lisa!

By Medewerkers aan het woord, VPO

Een nieuw jaar, een nieuwe medewerkster in de spotlight!

Wij stellen graag aan jullie voor… Lisa!

 

‘’Hallo, mijn naam is Lisa. Ik ben 20 jaar. Bijna 21, en woon in Deurne. Ik werk op dit moment in de varkenshouderij en dan voornamelijk de kraamstal.’’

Waarom heb je voor de varkenshouderij gekozen?
‘’Ik heb altijd al gezegd dat ik graag iets met dieren wil doen. Een vriendin van mij werkt in de varkenshouderij en ik ben eens bij haar gaan kijken in de stal. Hier is mijn interesse in de varkenshouderij ontstaan.’’

‘’Wat mij vooral aansprak was het bezig zijn met de dieren de hele dag door. Je bent actief aan het werk en de hele algemene indruk vond ik eigenlijk gewoon heel erg leuk.’’

Hoe lang ben je nu werkzaam in de varkenshouderij?
‘’Ik werk sinds november vorig jaar bij VPO en dit is ook de eerste keer dat ik werk in de varkenshouderij.’’

Wat is je functie en wat zijn je werkzaamheden?
‘’Ik werk in de kraamstal. Mijn dag begint altijd met het voeren van de biggen, het leeghalen van de bakken en het voeren van de zeugen. Daarna maar net wat de dag brengt. Bijvoorbeeld het sorteren van de biggen of het controleren van de gezondheid bij de zeugen en de biggen. Je bent eigenlijk heel de week heel afwisselend bezig. Ik ben ook veel bezig met het helpen van de zeugen met het bevallen.’’

Wat vindt je het leukste aan je werk?
‘’Het helpen bij het werpen vind ik echt het allerleukste om te doen. Dit is voornamelijk op vrijdag en ik kijk altijd de hele week uit naar deze dag. Ik neem dan een bak mee met alle benodigdheden om te helpen. Het is simpel gezegd gewoon bak pakken en gaan! ‘’

Waar ben je trots op?
‘’Dat ik de stap heb durven zetten om mijn andere baan op te zeggen en fulltime in de varkens te gaan werken. Dit heeft heel goed uitgepakt!’’

Welk advies wil je aan mensen geven die erover nadenken in de varkenshouderij te gaan werken?
‘’Wat ik voor ogen had bij dit werk is een heel ander beeld dan de werkelijk. Ik wilde tijdens mijn opleiding daardoor geen stage lopen bij varkens maar nu ben ik erachter gekomen dat het juist een hele leuk sector is en erg leuk werk is om te doen! Niet twijfelen, gewoon doen! Als je het uiteindelijk toch niet leuk vindt, kun je altijd iets anders gaan doen.’’

Wil jij ook graag met varkens werken of graag meer informatie? Bel dan naar 06 3934 1634 of stuur een appje. Wil je graag de andere verhalen lezen van onze medewerkers? Klik dan op de onderstaande knop!

Bijzondere vacature online bij VPO!

By VPO, VPO Agrarisch, VPO Groen

Wij willen graag deze bijzonder vacature eens extra in de spotlight zetten omdat hij zo bijzonder is!

VPO Heeft namelijk een vacature open staan voor een baan op het prachtige eiland Bonaire!

Bonaire is gelegen in het Caribisch gebied en maakte officieel deel uit van Nederland. Sinds de opheffing van de Nederlandse Antillen in 2010 is Bonaire een zogenoemde ”Bijzondere gemeente” geworden van Nederland. Bonaire is daarnaast ook een van de ABC-Eilanden. De eilanden die hierbij horen zijn Aruba, Bonaire en Curaçao.

Bonaire is geen groot eiland. De oppervlakte bedraagt zo’n 288 km². Je zou het kunnen vergelijken met de kleinste Nederlandse provincie, namelijk Utrecht. Utrecht heeft een oppervlakte van zo’n 1.449,12 km². Dit is ruim 4x zo groot!

Naast dat het een gezellig en prachtig eiland is, is het weer natuurlijk om te genieten! De tropische temperaturen maakt het een aangename tot zelfs warme temperatuur waar je heerlijk kan zonnen en genieten in het water. Wie wil er nou niet wonen en werken op Bonaire?!

Daarom schrijft VPO een bijzonder vacature uit. Voor ons partnerbedrijf op het prachtige eiland Bonaire zoeken wij een assistent (van onze) bedrijfsleider die op zoek is naar een leuke uitdagende baan met veel afwisseling en de rechterhand wordt van onze bedrijfsleider op locatie. Ben jij de teamplayer die wij zoeken?

Klik op de onderstaande button om naar de link van de vacature te gaan. We zien je graag snel terug! 

Of wil jij graag meer lezen over het leven op Bonaire? Kijk dan bij onze nieuws items naar het verhaal van Rolinda.

Kralendijk, Bonaire 

Deze maand hebben wij gekozen voor een bijzonder eiland..

By Medewerkers aan het woord

Deze maand hebben wij gekozen voor een bijzonder eiland om een collega in de spotlight te zetten. Wij stellen graag onze collega Rolinda voor!

 

‘’Hallo, mijn naam is Rolinda! Ik ben 30 jaar en ik woon op Bonaire, een eiland 8000 kilometer van Nederland maar wel een bijzonder gemeente van Nederland.’’

In welke sector werk je en hoe lang werk je hier momenteel in?
‘’Ik werk niet in één vaste sector, mijn baan is heel divers. Ik werk sinds 2019 bij ITB Bonaire, een onderdeel van VPO, maar ik woon al 10 jaar op Bonaire. Ik ben begonnen in de bakkerij sector op Bonaire toen ik 19 jaar was, toen ben ik ook hierheen verhuist. In 2019 kwam ik via een gemeenschappelijke vriend in contact met ITB Bonaire. Ik ben parttime begonnen, naast mijn baan vaste baan maar nu werk ik fulltime. In totaal werk ik nu zo’n 2 jaar bij ITB Bonaire.’’

Wat is je huidige functie en wat zijn de werkzaamheden?
‘’Ik ben momenteel bedrijfsleider op Bonaire. Ik beheer het verhuren van woningen, voertuigen en fietsen. Daarnaast houdt ik mijzelf bezig met de verkoop van auto’s, hekwerk op Bonaire en hebben we een winkel in honden- en kattenvoer. Het is dus eigenlijk een echte allround functie.’’

Wat vindt je het leukste aan je werk?
‘’Het leukste vindt ik het contact met de klanten in de winkel en de gasten in de woningen en verhuur. Ik heb veel diversiteit en dit spreekt mij erg aan. In combinatie met de mentaliteit van Bonaire vindt ik dit een hele leuke baan. Op Bonaire loopt alles losser en kun je ook zonder opleiding ergens aan beginnen omdat je werkinstelling belangrijker is dan een diploma. Ze kijken dus echt naar de persoon zoals je bent en niet naar je papieren. Het werkt heel anders dan in Nederland.’’

Waar ben je trots op?
‘’Ik ben trots op het bestaan dat ik opgebouwd heb op Bonaire. Ik was 19 toen ik aangenomen werd en woon dus al iets meer dan 10 jaar op Bonaire. Omdat de bakkerij nog niet helemaal open was toen ik naar Bonaire verhuisde heb ik eerst nog meegeholpen met de opbouw en zo dus veel mensen leren kennen en met veel Nederlands personeel mogen werken. Kortom alles wat ik hier bereikt heb.

Welke Advies wil je aan mensen geven die erover nadenken om op Bonaire en/of in het buitenland te werken en een bestaan op te bouwen?
‘’Houdt al je opties open! Wanneer je verhuist naar het buitenland, zorg en voor dat waar je vandaan komt er altijd nog opties zijn voor als het niet lukt. Verdiep je in de cultuur, Leer de taal en schaam je niet als het niet lukt. Mensen staan er voor open dat je het probeert! Geef niet op.’’

Wil jij graag meer weten over de mogelijkheden op Bonaire of ben je geïnteresseerd in een baan in Nederland? Aarzel niet en neem contact met ons op via de onderstaande button. 

Brainportopdracht Heerbeeck College

By VPO

Brainportopdracht Heerbeeck College!

Op 12-10-2021 hebben we bij het Heerbeeck College in Best onze Brainportopdracht gepresenteerd aan de Havo 4 leerlingen. Na het kiezen van de opdracht krijgen we 2 groepjes die aan de slag gaan met onze vraag;

“Hoe kunnen we de interesse van de jeugd vergroten in de agrarische sector?”

Hoe zij het antwoord op onze vraag vinden, dat laten we helemaal aan hen!

Heb jij ons vanmiddag gezien en ben je benieuwd naar een baan in bijvoorbeeld de boomkwekerij of de varkenshouderij, neem dan snel contact op via de onderstaande button!

Daar is onze medewerker, Marcel!

By Medewerkers aan het woord, VPO, VPO Agrarisch

MEDEWERKER IN DE SPOTLIGHT!

‘’Hallo, mijn naam is Marcel, ik ben 54 jaar en ik ben woonachtig in het plaatsje Mill. Ik ben sinds enkele maanden werkzaam voor VPO in de varkenshouderij.’’

 

In welke sector werk je en hoe lang werk je hier al in?
‘’Ik ben sinds 1988 werkzaam in de sector van de dierhouderij. Ik heb op verschillende bedrijven gewerkt met zowel koeien als varkens. Soms werk ik ook wel eens met geiten en kippen.’’

Waarom heb je gekozen voor de agrarische sector?
‘’Ik werk graag met dieren en het is afwisselend werk. Het zijn meestal gezinsbedrijven waarbij je in een klein team werkt en waar altijd een gemoedelijke sfeer hangt.’’

Wat is je huidige functie en wat zijn je werkzaamheden?
‘’Ik ben werkzaam in de kraamstal, denk aan controle van de biggen en allerlei werkzaamheden die in de kraamstal gedaan moeten worden.’’

Wat vindt je het leukste aan je werk?
‘’De afwisseling van het werk en het bezig zijn met dieren. Daarnaast is het ook leuk om een net geboren big op te zien groeien.’’

Waar ben je trots op?
‘’Dat ik doe wat ik leuk vind en dit niet laat bepalen door andere mensen.’’

Welk advies wil je aan mensen geven die erover nadenken om in de agrarische sector te gaan werken?
‘’Houdt je van afwisselend werk, een leuke sfeer en wil je in een klein team werken die hart hebben voor de dieren? Dan is de varkenshouderij een uitdaging voor jou!’

Wil jij graag weten wat de mogelijkheden zijn binnen VPO? Druk dan op de onderstaande knop en neem contact met ons op.

Onze loonwerkers zijn aan de beurt!

By Medewerkers aan het woord

– MEDEWERKER IN DE SPOTLIGHT! –

‘’Hallo! Mijn naam is Marc en ik woon in Spoordonk. Ik ben werkzaam in de loonwerk sector en doe dit nu zo’n 4 jaar. Ik ben hier toen ik 18 jaar was mee begonnen. Op dit moment werk ik 2 jaar bij VPO.’’

Waarom heb je gekozen voor deze sector?
‘’Ik vond het vroeger al erg leuk om tractor te rijden. Toen ik klaar was met school wilde ik meteen gaan werken en daarom heb ik ervoor gekozen om dit te gaan doen.’’

Wat is je huidige functie en wat zijn je werkzaamheden?
‘’Ik doe eigenlijk van alles wat, op de tractor. Denk aan het gras maaien, gras harken, mest rijden, pakken persen en zo af en toe ook klusjes met de mini graver.’’

Wat vindt je het leukste aan je werk?
‘’De afwisseling van het werk vind ik het leukste. Het kan elke dag anders zijn.
Daarnaast ook de club waar ik mee werk, ik heb hele gezellige collega’s.’’

Welk advies wil je aan mensen geven die erover nadenken om als loonwerker willen gaan werken?
‘’Het is erg leuk en afwisselend werk. Hou er wel rekening mee dat er tijden zijn dat je heel veel uren maakt en dat je flexibel moet zijn, al met al is het een leuke club met gezellige collega’s op mijn werk. Als je het wil proberen zou ik het gewoon doen!’’

Wil jij graag de verhalen weten van onze andere medewerkers? Kijk op onze website bij het kopje Nieuws of druk op de onderstaande button!

Deze maand is onze medewerker Eljoe aan de beurt!

By Medewerkers aan het woord

Deze maand is onze medewerker Eljoe aan de beurt!

”Hallo, Mijn naam is Eljoe, ik ben 23 jaar en ik woon in Oostelbeers. Ik heb de afgelopen 9 jaar in de horeca gewerkt maar nu heb ik de omslag gemaakt naar de agrarische sector. Ik ben begonnen in de varkenshouderij en vanuit deze tak ben ik een echte allrounder geworden. ”
 

Waarom heb je gekozen voor de agrarische sector?
‘’Het is eigenlijk per toeval op mijn pad gekomen. Door de corona ging de horeca dicht en kon ik niet meer werken, daardoor ben ik hier in gerold. Ik doe dit werk met veel plezier. Ik werk sinds juli 2020 bij VPO.’’


Wat is je huidige functie en wat zijn je werkzaamheden?
‘’Ik ben nu eigenlijk een allround medewerker. Naast het aanvoeren en de selectie van de varkens, werk ik ook wel eens mee in het hekwerk of op Landgoed de Bleek. Alles wat op mijn pad komt pak ik aan.’’

Wat vindt je het leukste aan je werk?
‘’Dat mijn werk heel afwisselend is. Doordeweeks ben ik vooral bezig met de varkens maar hier om heen spring ik bij waar nodig! Ik maak nu alles mee, van geboorte tot eind. Het is heel interessant om te zien.’’

Waar ben je trots op?
‘’Dat ik alleen een horeca opleiding gedaan heb en nu in een andere sector kan werken waar ik veel meer afwisseling heb, zonder een diploma ervoor te hebben. Je kan dus dingen bereiken zonder er een diploma voor te hebben. Je leert veel meer in de praktijk!’’

Welk advies wil je aan mensen geven die erover nadenken om in de agrarische sector te gaan werken?
‘’Niet aan twijfelen, gewoon doen! Je kunt altijd nog kijken of het bevalt. Binnen VPO zijn veel meer takken dan alleen de varkenshouderij. De agrarische sector is niet alleen meteen bij de boer in de stal, je kan er zoveel meer in. Niet twijfelen, gewoon doen!’’

Wil jij ook graag de mogelijkheden weten die wij elkaar kunnen bieden? Aarzel niet en bel ons: 06 3934 1634.
Of druk op de onderstaande knop! 

De kwekers zijn aan de beurt, onze medewerker: Frans!

By Medewerkers aan het woord

‘’Hallo, mijn naam is Frans. Ik ben 20 jaar en ik woon in Vessem bij mijn ouders. Momenteel werk ik bij Boomkwekerij de Beerze en help ik mijn collega’s bij Talent Hoveniers. Ik ben hier begonnen als stagiaire, deze stage duurde zo’n 5 weken. Daarna ben ik hier gaan werken en nu zijn we 4 jaar verder.’’

Waarom heb je gekozen voor de boomkwekerij?
‘’Ik heb voor de kwekerij gekozen omdat ik iets nieuws wilde proberen. Ik heb eerst 5 jaar bij een geitenboer gewerkt maar ik wilde iets anders. Toen ik bij Boomkwekerij de Beerze begonnen ben beviel het werk en de collega’s mij heel goed en ben ik hier blijven hangen. Momenteel werk ik nu zo’n 4 jaar bij boomkwekerij de Beerze via VPO.’’

Wat is je huidige functie en wat zijn de werkzaamheden?
‘’Mijn huidige functie is medewerker boomkwekerij, daarnaast spring ik bij wanneer mijn collega’s van Talent Hoveniers mij nodig hebben. Mijn werkzaamheden bestaan uit onkruid bestrijding, tangen, stokken steken, planten en rooien van bomen. Bij Talent Hoveniers is dit het assisteren bij de volledige tuin onderhoud en aanleg.’’

Wat vindt je het leukste aan je werk?
‘’De gezelligheid onderling, met daarnaast het machinale werk. Dit vindt ik het leukste om te doen.’’

Waar ben je trots op?
‘’Dat ik een vast contract heb gekregen en hard heb gewerkt hiervoor. Ik heb veel kansen gekregen bij de Beerze en ik heb in een korte tijd veel geleerd. Hierdoor ben ik een echte vakman geworden.’’

Welk advies wil je aan mensen geven die erover nadenken om in de boomkwekerij of bij de hoveniers te gaan werken?
‘’Het werken in de kwekerij en als hovenier betekend dat je veel buiten bezig bent maar ook veel afwisseling hebt in je werk. Het is belangrijk dat je fysiek sterk bent en je hebt daarnaast veel voldoening van het werk als hovenier wanneer je klaar bent met het renoveren van een volledige tuin. Kortom als je graag met je handen wil werken is dit de juiste sector!’’

Wil jij ook werken in de kwekerij of de verhalen van onze andere medewerkers lezen? Kijk dan verder op onze website of bel naar 06 3934 1634.

Nieuwe sector, nieuwe medewerker; Hovik!

By Medewerkers aan het woord
Deze maand een nieuwe sector en medewerker in de spotlight: Hovik!
‘’Hallo, mijn naam is Hovik! Ik ben 20 jaar en ik woon op een groep in Oisterwijk genaamd Belvertshoeve.’’
In welke sector werk je en hoe lang werk je hier momenteel in?

‘’Ik doe eigenlijk van alles. Momenteel werk ik vooral in het hekwerk. Ik ben hier in gerold omdat dit per toeval op mijn pad kwam. Ik heb het geprobeerd en ik vond het erg leuk om te doen! Daarom werk ik nu in deze sector.’’

Hoe lang ben je werkzaam bij VPO?

‘’Ik denk dat ik nu ongeveer één jaar bij VPO Werk. Ik ben begonnen in de varkenshouderij om te kijken of dit iets voor mij was. Daarna kwam deze baan in het hekwerk op mijn pad en dit doe ik nu met veel plezier!’’

Wat is je huidige functie en wat zijn je werkzaamheden?
‘’Momenteel ben ik ondersteunend medewerker. Ik help met het plaatsen van het hekwerk, hier heb je namelijk vaak twee mensen voor nodig. Denk hierbij ook aan het zetten van palen, het gaas strak houden, spandraad strak zetten en het plaatsen van poorten.
Het leukste aan mijn werk vind ik het gaas spannen. Wanneer het strak staat en alles netjes afgewerkt is ga ik tevreden naar huis!’’
Waar ben je trots op?
‘’Dat ik mensen heb kunnen laten zien dat ik kan werken. Ik moest mijzelf namelijk bewijzen en dit is goed gelukt.’’
Welk advies wil je geven aan mensen die erover nadenken om in het hekwerk te gaan werken?

‘’Verwacht dat er veel teamwerk bij komt kijken. Het is erg leuk werk omdat je namelijk elke keer op een andere plek, met een ander project, bezig bent. Ga het gewoon een keer proberen, dan weet je wat er gebeurd!”

Wil jij ook graag in een nieuwe agrarische sector werken? Kom met ons in contact! Druk op de onderstaande button.

Onze varkenshouderij medewerkster; Merel!

By Medewerkers aan het woord

Deze week in de spotlight onze medewerkster in de varkenshouderij; Merel!

”Ik ben Merel, 26 jaar en kom uit het dorp Zeeland. Ik werk in de varkenshouderij en doe dit werk nu voor een jaar of 5. Ik ben nu bijna een jaar werkzaam voor VPO. Op dit moment werk ik in een SPF opfok bedrijf tot gespeende biggen. Hier zit ik echt super goed op mijn plekkie.’’

Waarom heb je gekozen voor de varkenshouderij?

‘’Een paar jaar terug ben ik per toeval uitgekomen in de varkenshouderij, ik zocht toen werk. Hier heb ik toen een dag mee gedraaid, en ging met de gedachte ’s avonds naar huis dat ik nooit meer een ander soort werk wilde. Inmiddels heb ik een opleiding Niveau 4 afgerond en aantal certificaten behaald.’’

Wat is je huidige functie en wat zijn je werkzaamheden?
‘’Mijn huidige functie is medewerker varkenshouderij. Mijn werkzaamheden lopen erg uiteen. Ik mag het personeel aansturen wanneer nodig. Mijn werkdagen spelen grotendeels van de dag, af in de kraamstal. Hierin voer ik alle mogelijke werkzaamheden uit die ik kan. Zoals het geboorteproces, het behandelen van de biggen. Het enten van de biggen en controle van de biggen behoren ook tot dagelijkse werkzaamheden. Het is eigenlijk teveel om alles te benoemen, want er is zoveel te doen.’’
Wat vind je het leukste aan je werk?

‘’Dat geen een dag hetzelfde is. Alle dagen zijn er andere werkzaamheden.’’

Waar ben je trots op?

‘’Dat ik van niveau 3 naar 4 ben overgestapt en alle certificaten die ik heb behaald.’’

Welk advies wil je aan mensen geven die erover nadenken om in de varkenshouderij te gaan werken?

‘’Gewoon doen! Het is hartstikke leuk! Wellicht woon je in de buurt van een boeren bedrijf. Trek je stoute schoenen aan en vraag of je een dag mee mag lopen om te kijken of je het leuk vind.’

Wil jij ook graag werken in de varkenshouderij of je ervaringen voortzetten? Bel 06 3934 1634!