Skip to main content

Vandaag in de spotlight; Lisa!

Een nieuw jaar, een nieuwe medewerkster in de spotlight!

Wij stellen graag aan jullie voor… Lisa!

 

‘’Hallo, mijn naam is Lisa. Ik ben 20 jaar. Bijna 21, en woon in Deurne. Ik werk op dit moment in de varkenshouderij en dan voornamelijk de kraamstal.’’

Waarom heb je voor de varkenshouderij gekozen?
‘’Ik heb altijd al gezegd dat ik graag iets met dieren wil doen. Een vriendin van mij werkt in de varkenshouderij en ik ben eens bij haar gaan kijken in de stal. Hier is mijn interesse in de varkenshouderij ontstaan.’’

‘’Wat mij vooral aansprak was het bezig zijn met de dieren de hele dag door. Je bent actief aan het werk en de hele algemene indruk vond ik eigenlijk gewoon heel erg leuk.’’

Hoe lang ben je nu werkzaam in de varkenshouderij?
‘’Ik werk sinds november vorig jaar bij VPO en dit is ook de eerste keer dat ik werk in de varkenshouderij.’’

Wat is je functie en wat zijn je werkzaamheden?
‘’Ik werk in de kraamstal. Mijn dag begint altijd met het voeren van de biggen, het leeghalen van de bakken en het voeren van de zeugen. Daarna maar net wat de dag brengt. Bijvoorbeeld het sorteren van de biggen of het controleren van de gezondheid bij de zeugen en de biggen. Je bent eigenlijk heel de week heel afwisselend bezig. Ik ben ook veel bezig met het helpen van de zeugen met het bevallen.’’

Wat vindt je het leukste aan je werk?
‘’Het helpen bij het werpen vind ik echt het allerleukste om te doen. Dit is voornamelijk op vrijdag en ik kijk altijd de hele week uit naar deze dag. Ik neem dan een bak mee met alle benodigdheden om te helpen. Het is simpel gezegd gewoon bak pakken en gaan! ‘’

Waar ben je trots op?
‘’Dat ik de stap heb durven zetten om mijn andere baan op te zeggen en fulltime in de varkens te gaan werken. Dit heeft heel goed uitgepakt!’’

Welk advies wil je aan mensen geven die erover nadenken in de varkenshouderij te gaan werken?
‘’Wat ik voor ogen had bij dit werk is een heel ander beeld dan de werkelijk. Ik wilde tijdens mijn opleiding daardoor geen stage lopen bij varkens maar nu ben ik erachter gekomen dat het juist een hele leuk sector is en erg leuk werk is om te doen! Niet twijfelen, gewoon doen! Als je het uiteindelijk toch niet leuk vindt, kun je altijd iets anders gaan doen.’’

Wil jij ook graag met varkens werken of graag meer informatie? Bel dan naar 06 3934 1634 of stuur een appje. Wil je graag de andere verhalen lezen van onze medewerkers? Klik dan op de onderstaande knop!