Skip to main content

De kwekers zijn aan de beurt, onze medewerker: Frans!

By 11 juni 2021juli 23rd, 2021Medewerkers aan het woord

‘’Hallo, mijn naam is Frans. Ik ben 20 jaar en ik woon in Vessem bij mijn ouders. Momenteel werk ik bij Boomkwekerij de Beerze en help ik mijn collega’s bij Talent Hoveniers. Ik ben hier begonnen als stagiaire, deze stage duurde zo’n 5 weken. Daarna ben ik hier gaan werken en nu zijn we 4 jaar verder.’’

Waarom heb je gekozen voor de boomkwekerij?
‘’Ik heb voor de kwekerij gekozen omdat ik iets nieuws wilde proberen. Ik heb eerst 5 jaar bij een geitenboer gewerkt maar ik wilde iets anders. Toen ik bij Boomkwekerij de Beerze begonnen ben beviel het werk en de collega’s mij heel goed en ben ik hier blijven hangen. Momenteel werk ik nu zo’n 4 jaar bij boomkwekerij de Beerze via VPO.’’

Wat is je huidige functie en wat zijn de werkzaamheden?
‘’Mijn huidige functie is medewerker boomkwekerij, daarnaast spring ik bij wanneer mijn collega’s van Talent Hoveniers mij nodig hebben. Mijn werkzaamheden bestaan uit onkruid bestrijding, tangen, stokken steken, planten en rooien van bomen. Bij Talent Hoveniers is dit het assisteren bij de volledige tuin onderhoud en aanleg.’’

Wat vindt je het leukste aan je werk?
‘’De gezelligheid onderling, met daarnaast het machinale werk. Dit vindt ik het leukste om te doen.’’

Waar ben je trots op?
‘’Dat ik een vast contract heb gekregen en hard heb gewerkt hiervoor. Ik heb veel kansen gekregen bij de Beerze en ik heb in een korte tijd veel geleerd. Hierdoor ben ik een echte vakman geworden.’’

Welk advies wil je aan mensen geven die erover nadenken om in de boomkwekerij of bij de hoveniers te gaan werken?
‘’Het werken in de kwekerij en als hovenier betekend dat je veel buiten bezig bent maar ook veel afwisseling hebt in je werk. Het is belangrijk dat je fysiek sterk bent en je hebt daarnaast veel voldoening van het werk als hovenier wanneer je klaar bent met het renoveren van een volledige tuin. Kortom als je graag met je handen wil werken is dit de juiste sector!’’

Wil jij ook werken in de kwekerij of de verhalen van onze andere medewerkers lezen? Kijk dan verder op onze website of bel naar 06 3934 1634.