Skip to main content

Deze maand in de spotlight; Bas!

By 12 maart 2021juli 23rd, 2021Medewerkers aan het woord
Deze maand in de spotlight, onze medewerker; Bas!
”Hallo, Mijn naam is Bas. Ik ben 27 jaar en woon in Best. Ik ben werkzaam in de hoveniers sector. Het werk doe ik nu ongeveer 5 jaar. ”
Waarom heb je gekozen voor de hoveniers sector?
”Nadat ik mijn middelbare school diploma had gehaald wilde ik graag iets doen in de buitenlucht. Ik heb eerst nog getwijfeld of ik de bomenkwekerij kant op wilde of de hovenierstak. Uiteindelijk toch gekozen voor de hoveniers sector. Ik vind het werk veelzijdiger en je komt op veel verschillende plekken en in verschillende soorten tuinen. Dat maakt het werk leuk.”
Hoe lang ben je werkzaam bij VPO?
”Na mijn studie werk ik benaderd door mijn oude stage bedrijf en VPO om daar te gaan werken. Dit is nu ongeveer 5 jaar geleden. Sinds Februari 2016 als ik het goed heb.”
Wat is je huidige functie en wat zijn je werkzaamheden?
”Mijn huidige functie is meewerkend hovenier. De werkzaamheden zijn voornamelijk het snoeien en planten van bomen, hagen en andere soorten planten. De snoeiwerkzaamheden
zijn verschillend per seizoen. ”
Wat vindt je het leukste aan je werk?
”Het leukste aan het werk vind ik de veelzijdigheid. Je ben bijna elke dag in een andere tuin bezig op een andere locatie. Verder het afwisselende werk tussen de aanleg van tuinen en het onderhoud van tuinen. Ook de verschillende seizoenen vind ik leuk omdat je dan weer andere werkzaamheden hebt qua onderhoud van de tuin. En natuurlijk het werken in de buitenlucht!”
Waar ben je trots op?
”Dat je de klanten blij en tevreden kunt maken door het werk dat je doet. En de leuke reacties die je krijgt na het opleveren van een nieuwe tuin. ”
Welk advies wil je aan mensen geven die erover nadenken om in de hovenierstak te gaan werken?
”Als je graag buiten bent en niet heel de dag binnen achter een bureau wil zitten en je afwisselend werk wilt is de hoveniers sector een leuke sector om in te werken. Je bent meestal ook in teamverband aan het werk wat het ook nog eens gezellig maakt.”
Wil jij werken in de hoveniers sector? Bel 06 3934 1634 of ga naar ons contactformulier.