Skip to main content

Deze maand is onze medewerker Eljoe aan de beurt!

By 15 juli 2021juli 20th, 2021Medewerkers aan het woord

Deze maand is onze medewerker Eljoe aan de beurt!

”Hallo, Mijn naam is Eljoe, ik ben 23 jaar en ik woon in Oostelbeers. Ik heb de afgelopen 9 jaar in de horeca gewerkt maar nu heb ik de omslag gemaakt naar de agrarische sector. Ik ben begonnen in de varkenshouderij en vanuit deze tak ben ik een echte allrounder geworden. ”
 

Waarom heb je gekozen voor de agrarische sector?
‘’Het is eigenlijk per toeval op mijn pad gekomen. Door de corona ging de horeca dicht en kon ik niet meer werken, daardoor ben ik hier in gerold. Ik doe dit werk met veel plezier. Ik werk sinds juli 2020 bij VPO.’’


Wat is je huidige functie en wat zijn je werkzaamheden?
‘’Ik ben nu eigenlijk een allround medewerker. Naast het aanvoeren en de selectie van de varkens, werk ik ook wel eens mee in het hekwerk of op Landgoed de Bleek. Alles wat op mijn pad komt pak ik aan.’’

Wat vindt je het leukste aan je werk?
‘’Dat mijn werk heel afwisselend is. Doordeweeks ben ik vooral bezig met de varkens maar hier om heen spring ik bij waar nodig! Ik maak nu alles mee, van geboorte tot eind. Het is heel interessant om te zien.’’

Waar ben je trots op?
‘’Dat ik alleen een horeca opleiding gedaan heb en nu in een andere sector kan werken waar ik veel meer afwisseling heb, zonder een diploma ervoor te hebben. Je kan dus dingen bereiken zonder er een diploma voor te hebben. Je leert veel meer in de praktijk!’’

Welk advies wil je aan mensen geven die erover nadenken om in de agrarische sector te gaan werken?
‘’Niet aan twijfelen, gewoon doen! Je kunt altijd nog kijken of het bevalt. Binnen VPO zijn veel meer takken dan alleen de varkenshouderij. De agrarische sector is niet alleen meteen bij de boer in de stal, je kan er zoveel meer in. Niet twijfelen, gewoon doen!’’

Wil jij ook graag de mogelijkheden weten die wij elkaar kunnen bieden? Aarzel niet en bel ons: 06 3934 1634.
Of druk op de onderstaande knop!