Skip to main content

Medewerk(st)ers in de spotlight!

By 15 februari 2021juli 23rd, 2021Medewerkers aan het woord

2021; een jaar vol met nieuwe kansen en mogelijkheden! Ondanks de corona tijd heeft de agrarische sector niet stil gestaan. Ook varkens en melkvee moeten eten, ook bomen moeten verzorgd worden. Deze sector blijft lopen! En daarom willen wij onze medewerk(st)ers die heel hard werken even in de spotlight zetten!

Daarom onze medewerkster, Elke!

‘’Hallo, ik ben Elke. Ik ben 25 jaar en woon in Middelbeers. Momenteel werk ik in de varkenshouderij. Van kleins af aan ben ik bij mijn oom in de stal te vinden. Ik hielp ze mee met de verzorging van de dieren en ik heb tijdens mijn opleiding ook stage gelopen bij de varkens. Daarna ben ik begonnen bij een varkensboer als vakantiebaantje en nu ben ik ongeveer 15 jaar werkzaam in de varkenshouderij.’’

Waarom heb je gekozen voor de varkenshouderij?
‘’In de varkenshouderij is meer structuur en dat vind ik fijn. Tijdens mijn stage heb ik ontdekt dat ik het werken met dieren heel leuk vind, toen ben ik bij de varkens terecht gekomen.’’

Hoe lang ben je werkzaam bij VPO?
‘’Ik weet nog precies welke datum dit is. Op 20 augustus 2012, bijna 9 jaar.’’

Wat is je huidige functie en wat zijn je werkzaamheden?
‘’Mijn huidige functie is kraamverzorgster. Ik ben bezig met het verzorgen van de biggen, het enten van de dieren, verzetten, af en toe schoonspuiten. Eigenlijk alle voorkomende werkzaamheden en als er tijd over is werk ik ook wel eens buiten de stal in de tuin.’’

”Wat ik leuk vindt aan mijn werk is het bezig zijn met de dieren. Ik kan geen 3 weken vakantie nemen zonder ergens weer in de stal te zijn geweest.’’

Waar ben je trots op?
‘’Ik ben trots dat ik niveau 3 dierverzorging heb gehaald en alle dingen die ik tot nu toe bereikt heb en waar ik nu sta.’’

Welke advies wil je aan mensen geven die erover nadenken om in de varkenshouderij te gaan werken?
‘’Kijk niet naar een ander maar naar jezelf en probeer het! Loop eens een dag of week mee bij een boer en kijk of je het iets vindt. Als jij het leuk vindt moet je het gewoon doen.’’

Twijfel jij om in de agrarische sector te werken of heb je hier vragen over? Bel dan naar 06 3934 1634 of vul ons contactformulier in. Wie weet zit je binnenkort bij ons aan de koffie!