Skip to main content

Onze varkenshouderij medewerkster; Merel!

By 21 april 2021juli 23rd, 2021Medewerkers aan het woord

Deze week in de spotlight onze medewerkster in de varkenshouderij; Merel!

”Ik ben Merel, 26 jaar en kom uit het dorp Zeeland. Ik werk in de varkenshouderij en doe dit werk nu voor een jaar of 5. Ik ben nu bijna een jaar werkzaam voor VPO. Op dit moment werk ik in een SPF opfok bedrijf tot gespeende biggen. Hier zit ik echt super goed op mijn plekkie.’’

Waarom heb je gekozen voor de varkenshouderij?

‘’Een paar jaar terug ben ik per toeval uitgekomen in de varkenshouderij, ik zocht toen werk. Hier heb ik toen een dag mee gedraaid, en ging met de gedachte ’s avonds naar huis dat ik nooit meer een ander soort werk wilde. Inmiddels heb ik een opleiding Niveau 4 afgerond en aantal certificaten behaald.’’

Wat is je huidige functie en wat zijn je werkzaamheden?
‘’Mijn huidige functie is medewerker varkenshouderij. Mijn werkzaamheden lopen erg uiteen. Ik mag het personeel aansturen wanneer nodig. Mijn werkdagen spelen grotendeels van de dag, af in de kraamstal. Hierin voer ik alle mogelijke werkzaamheden uit die ik kan. Zoals het geboorteproces, het behandelen van de biggen. Het enten van de biggen en controle van de biggen behoren ook tot dagelijkse werkzaamheden. Het is eigenlijk teveel om alles te benoemen, want er is zoveel te doen.’’
Wat vind je het leukste aan je werk?

‘’Dat geen een dag hetzelfde is. Alle dagen zijn er andere werkzaamheden.’’

Waar ben je trots op?

‘’Dat ik van niveau 3 naar 4 ben overgestapt en alle certificaten die ik heb behaald.’’

Welk advies wil je aan mensen geven die erover nadenken om in de varkenshouderij te gaan werken?

‘’Gewoon doen! Het is hartstikke leuk! Wellicht woon je in de buurt van een boeren bedrijf. Trek je stoute schoenen aan en vraag of je een dag mee mag lopen om te kijken of je het leuk vind.’

Wil jij ook graag werken in de varkenshouderij of je ervaringen voortzetten? Bel 06 3934 1634!